EU Projekti

NET4mPLASTIC - New Technologies for macro and Microplastic Detection and Analysis in the Adriatic Basin

Program: Interreg Italy - Croatia 2014 - 2020, Standard
Ukupni proračun: 2.478.640,00
Trajanje projekta: 01/2019 - 06/2022
Web stranica: www.italy-croatia.eu/web/netformplastic
Vodeći partner: UNIFE - Sveučilište Ferrara (IT)
Partneri:

 

 

 
UNITS - Sveučilište Trst (IT), Regija Marche (IT), Hydra Solutions srl (IT), Javni veterinarski zavod Abruzza i regije Molise (IT), Prosoft d.o.o. (HR), Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (HR), JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije (HR), Sveučilište u Splitu Fakultet građevinsrstva, arhitekture i geodezije (HR).

Sažetak:

 

Na projektu surađuju talijanske i hrvatske institucije s ciljem poboljšanja i jačanja suradnje u rješavanju sve većeg problema pojave otpada u moru odnosno pojave makro i mikro-plastike u priobalnom i morskom okolišu/okruženju. Učinkovit prekogranični dijalog kroz akviziciju znanja i informacija o stanju morskog i priobalnog okoliša i posebno onečišćenja, pridonosi i provedbi integriranog upravljanja obalnim područjem.

Cilj projekta je implementacija tehnologija s niskim učinkom (po okoliš) i niskim troškovima (npr. tehnologija dronova) te optimiziranje tradicionalnih aktivnosti praćenja kako bi se smanjilo vrijeme i resursi za utvrđivanje potencijalnih zona akumulacije onečišćenja tj. otpada u moru.

Razvoj praćenja kretanja i nastajanja otpada u moru potaknuti će pozitivne okolišne i socioekonomske utjecaje u obalnim područjima: mapiranje onečišćenja, utvrđivanje zona akumulacije, određivanje potencijalnih zdravstvenih rizika, ispitivanje metoda recikliranja plastike i sl.

# Dokument: Format: Veličina:
Letak NET4mPLASTIC pdf 12.41 MB

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!