EU Projekti

Održivi rast i razvoj malih i srednjih poduzeća (MSP) s naglaskom na kulturne i kreativne industrije (KKI)

Program: Operativni program konkurentnost i kohezija "Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija"
Ukupni proračun: 702.106,27 kn
Trajanje projekta: 02/05/2018 – 02/11/2019
Web stranica:
Vodeći partner: JU RERA SD
Partneri:


Kampus za kreativce


Sažetak:

Kratki opis projekta

Tijekom provedbe projekta bit će izrađeno i provedeno šest novih programa edukacija te jedan program edukacije odabranih djelatnika RERA-e kao budućih edukatora.

Provedbom predviđenih projektnih aktivnosti, zainteresirani MSP-ovi steći će u prvom redu nužne poslovne vještine i znanja neophodna za razvoj poduzeća. Razvoj poslovnih vještina obuhvaća potrebne rukovoditeljske i organizacijske vještine, komunikacijske i marketinške vještine i ostale vještine i znanja koja su neophodna za odgovarajuću procjenu tržišne situacije i prilika ili prijetnja na tržištu. Poznavanje osnovnih alata poduzetničkih vještina biti će unaprijeđeno stvaranjem dodatnog znanja u izradi poslovnih planova i projektnih prijedloga kojima će se ostvariti generiranje financijskih sredstava nužnih za rast i razvoj MSP-ova. Ipak, uspješniji iskorak u poslovanju zasnovan je na većoj razini kreativnosti i korištenju inovativnih alata i tehnika koji dovode do stvaranja outputa tj. proizvoda koji ostvaruju mogućnost intelektualne zaštite. Projektne aktivnosti u ovom djelu upravo su zasnovane na razvoju navedenih alata i tehnika čijom će uporabom biti moguće ostvariti spomenuto pravo vlasništva. U cilju efikasnijih poslovnih i tržišnih rezultata, projektne aktivnosti usmjerene su na omogućavanje zajedničkog djelovanja MSP-ova različitih sektora i djelatnosti u cilju stvaranja proizvoda veće dodane vrijednosti. Iste su također usmjerene na poticanje razvoja ženskog poduzetništva u sektoru KKI koji nudi velike mogućnosti njihovog poslovnog ostvarenja.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj Projekta je osnaživanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća (MSP) s naglaskom na stvaranje proizvoda i usluga veće dodane vrijednosti kroz procese učenja razvoja inovativnih alata i tehnika, kreativnosti i poslovnih vještina i zajedničkog sinergijskog djelovanja u svrhu osiguranja dugoročno održivog i kompetitivnog rasta i razvoja s naglaskom na kulturne i kreativne industrije (KKI)

Kontakt osoba za više informacija

Mili Novak, mili.novak@rera.hr

 

link na www.strukturnifondovi.hr i

https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

 

 

Projekt  je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost J.U. RERA S.D.

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!