1. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije

1. Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županije

 

Prvi Gospodarski forum Splitsko-dalmatinske županje u organizaciji Agencije za razvoj Splitsko-dalmatinske županije održan je 19 svibnja na Ekonomskom fakulteta u Splitu. Glavna tema foruma bila regionalni razvoj, a okupljene gospodarstvenike i predstavnike vlasti u prepunoj dvorani pozdravio je dekan Ekonomskog fakulteta dr.sc. Branko Grčić.

'Broj ljudi koji se ovdje okupio govori o tome koliko je danas aktualna tema gospodarskog razvoja. Gledajući teme ne možemo se oteti dojmu da su pogođene one ključne za ovo područje - brodogradnja i turizam' rekao je pozdravljajući sudionike dekan Ekonomskog fakulteta u Splitu Branko Grčić.

Forum je otvorio njegov domaćin, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader koji je održao i uvodno izlaganje u kojem je gospodarstvenike pozvao na zajedništvo, istaknuvši kako se sve snage županije trebaju usmjeriti upravo prema razvoju.

Glavna tema foruma bio je regionalni razvoj, a predavanja su bila podijeljena u nekoliko jedinica. U prvoj pod nazivom Regionalna razvojna politika – Mjere javnog sektora za razvoj regije svoja su izlaganja održali voditeljica Odsjeka za pripremu i provedbu projekata MINGORP-a Jasminka Keser, direktor Agencije za razvoj SDŽ Srećko Radnić, izvršni direktor za specijalne projekte McCann Ericksona Edvin Jurin, ekonomski analitičar Damir Novotny ujedno i službeni voditelj foruma, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj Ivo Žinić (MRRŠVG), direktor BICRO-a Dalibor Marijanović, zamjenica ravnatelja APIU-a Božica Lapić, te predsjednik Uprave HBOR-a Antun Kovačev.

Izlaganje o regionalnim razvojnim projektima u kojem se govorilo o modelima potpore malom i srednjem poduzetništvu, te razvojnim projektima u SDŽ, održao je stručni savjetnik UO za gospodarstvo, razvitak i EU integracije SDŽ, mr.sc Branko Ora. O stanju i perspektivama brodograđevne industrije SDŽ govorio je prof. Ivica Veža, a o maloj brodogradnji predsjednik Udruženja male brodogradnje pri HGK Boris Vukušić.

Razvoj u turizmu Splitsko-dalmatinske županije bila je tema o kojoj je izlagao direktor TZ SDŽ Mili Razović, a svoje su tvrtke predstavili i primjeri najbolje prakse iz županije: Banko, Adria Winch, Trenton, Sardina Postira, Pomak, Splitska banka, CEMEX i Zračna luka Split-Kaštela.

Po završetku izlaganja održana je i rasprava koju je vodio glavni urednik medijskog pokroviteja GF-a Miodrag Šajatović.

‘Gospodarski forum Splitsko-dalmatinski prvo je takvo događanje u našoj regiji. Priređivanjem foruma željeli smo posredno predstaviti gospodarski trenutak i upoznati gospodarstvenike i širu javnost s novim politikama regionalnog razvoja.

Time smo željeli pokazati potrebu da se gospodarska zbivanja i ukupno upravljanje regionalnim razvojem premjeste u regije, dakle tamo i gdje se i događaju. Na forum smo pozvali predstavnike ministarstava i državnih institucija zadužene za potporu razvoja kako bismo gospodarskoj javnosti predstavili koje su konkretne mjere javnog sektora za razvoj regije. Osim toga, pozvali smo i predstavnike najuspješnijih tvrtki koji djeluju u regiji kako bismo njihovo poslovanje predstavili kao primjere najbolje prakse.

Cilj nam je da Gospodarski forum Splitsko-dalmatinski postane praksa, a na ovom događanju želimo ostvariti zajedništvo i potporu u tim nastojanjima’ kazao je direktor Agencije za razvoj SDŽ Srećko Radnić.

# Dokument: Format: Veličina:
GFSD program 2010 pdf 117.48 KB
Poseban prilog časopisa LIDER 28.5.2010. posvećen Gospodarskom forumu SDŽ pdf 2.03 MB

PRONAĐITE IDEALAN NATJEČAJ ZA VAS

Pogledajte našu arhivu natječaja!


  Pregled natječaja

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!