Eko Fjera

Eko Fjera

 

Projekt EkoBiz
 
Javna ustanova RERA SD sredinom 2015. godine započela je implementaciju projekta poticanja poduzetništva mladih u sektoru ekološke proizvodnje, financiranim iz sredstava Europskog socijalnog fonda, kroz poziv “Obrazovanje za poduzetništvo i obrt”, pod nazivom EkoBiz. Projekt je potakao gotovo 100 mladih osoba da se uključe u različite aktivnosti s ciljem motiviranja, educiranja i poslovne podrške za mlade, a više od 50 osoba zatražilo je potporu u poslovnom planiranju i apliciranju na sredstva EU sredstva. Do lipnja 2016. prijavljeno je i administrativno odobreno 15 projekata, a kako će se projektne aktivnosti poslovne podrške nastaviti i nakon završetka projekta EkoBiz, broj prijava će kontinuirano rasti. Projekt je djelovao i na rano poticanje poduzetništva putem programa “Projektoplovstvo” u suradnji s udrugom Zdravi grad i Permakultura Dalmacije kroz koji su djeca školske i predškolske dobi razrađivala projekte s temama održive proizvodnje i hrane.
 
EkoFjera 2016.
 
Finalno događanje projekta Ekobiz jest organizacija sajma na Prokurativama 17. i 18 lipnja na kojemu je za sudjelovanje prijavljeno više od 50 ekoloških proizvođača iz svih dijelova Republike Hrvatske, uz naglasak da su svi
proizvođači u Upisniku ekoloških proizvođača Ministarstva poljoprivrede, odnosno posjeduju zakonom propisani certifikat.
 
Uz same proizvođače na sajmu će sudjelovati i 300 učenika iz desetak eko škola i 250 djece vrtićkog uzrasta te će na sajmu izlagati proizvode i projekte razrađene za vrijeme trajanja Ekobiz projekta, kao model ranog poticanja poduzetništva.
 
Sajam će biti od izrazito velikog gospodarskog značaja s izraženim međunarodnim karakterom – bit će prisutno nekoliko stranih distributera ekoloških proizvoda iz Njemačke i Austrije, ali i lokalnih distributivnih lanaca ekološke hrane, od kojih su najznačajniji Biovega d.o.o. te DM. Informacije o proizvođačima bit će dostupne u detaljnom katalogu proizvođača koji će biti dostupan na sajmu te distribuiran svim zainteresiranim.
 
# Dokument: Format: Veličina:
Pozivnica na sajam pdf 2.89 MB

PRONAĐITE IDEALAN NATJEČAJ ZA VAS

Pogledajte našu arhivu natječaja!


  Pregled natječaja

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!