Poduzetničke zone

 

Splitsko-dalmatinska županija svojim se programskim smjernicama opredijelila za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, a kao bitan preduvjet za razvoj malog i srednjeg poduzetništva je i izgradnja gospodarske infrastrukture za potencijalne investitore.

Imajući u vidu ovu činjenicu naglasak se stavlja na razvoj poduzetničkih zona za potencijalne investitore, koje kao dio ukupne poduzetničke infrastrukture omogućavaju poduzetnicima zajedničko korištenje infrastrukturno opremljenog i organiziranog prostora, kao i racionalizaciju poslovanja i korištenje raspoloživih resursa poduzetničke zone.

Razvoj poduzetničkih zona doprinosi što ravnomjernijem razvoju županije, diverzifikaciji županijskog gospodarstva, usvajanju novih tehnologija kao i općenitom razvoju malog i srednjeg poduzetništva kao najvitalnijeg djela gospodarstva te povećanje broja radnih mjesta osobito među lokalnim stanovništvom.

Trenutno u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji, u različitim fazama realizacije, 39 poduzetničkih zona, od kojih je 13 zona koje su spremne za prihvaćanje investitora (Podi-zapad, Dicmo 2, Prisike 1, Kukuzovac, Vukove stine, Čaporice, Kosore, Bristovica, Zadvarje, Ravča, Vrpovje-Baluni, Vinjani Gornji i Ratac) dok su ostale u visokoj fazi priprema.

U poduzetničkim zonama na području Županije trenutno posluje 180 subjekata različitih djelatnosti, koji zapošljavaju preko 4.000 radnika.

 

 

PRONAĐITE IDEALAN NATJEČAJ ZA VAS

Pogledajte našu arhivu natječaja!


  Pregled natječaja

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!