Trenutna situacija zbog pandemije COVID - 19 potaknula je provedbu digitalizacije i rada na daljinu. Stoga je fokus usmjeren na otvaranje dijaloga koji uključuje glavne aktere: upravljanje, poduzetništvo i istraživanje, kako bi se riješilo pitanje upotrebe BIM-a kao alata za potporu procesu dizajniranja i gradnje, ističući njegov potencijal i sposobnost sektora koji je po svojoj prirodi tradicionalistički i krut. 

Tema će se razvijati tijekom tri dana: prvo dan posvećen je zakonodavnom upravljanju, drugi primjerima primjene i nove tehnologije, dok će treći dan biti usmjeren na industrijsko - inovativna istraživanja. Na rasporedu programa bit će govornici iz talijanske javne uprave te iz akademskog i primijenjenog istraživačkog svijeta, kako domaći tako i međunarodni, a na kraju tri intenzivna dana održat će se svečana dodjela BIM & DIGITAL nagrade 20, međunarodno natjecanje za dizajn i digitalizaciju BIM procesa.


1. prosinca 2020. - od 14.00 do 18.00 sati
BIM: alati za upravljanje, projektne inovacije i teritorijalni razvoj


2. prosinca 2020. - od 14.00 do 18.00 sati
Integrirane digitalne tehnologije za intervenciju na postojećem izgrađenom nasljeđu


15. prosinca - od 9.30 do 13.00 sati
Inovacija i projekt: BIM, digitalizacija i socijalne inovacije


 BIM & DIGITAL Award 20, koja je sada u svom četvrtom izdanju, ove godine ima tri nove kategorije s ciljem preispitivanja inovacija i digitalne transformacije izgrađenog okoliša. Primarni cilj natjecanja je podizanje svijesti o projektima i radovima koji iskorištavaju digitalne inovacije (BIM, ali ne samo BIM); nagraditi industrijska i sveučilišna istraživanja, kao i dizajnere, tvrtke, novoosnovana poduzeća, tvrtke koje su promovirale nove digitalne alate za izgrađeno okruženje.

Moderni i inovativni prikazi različitih konstrukcijskih rješenja važnI su za infrastrukturni dio projekta Firespill. 

 

VIDEO