2. Gospodarski forum SDŽ: 'Investiranje i regionalna politika: Novi pogled na ulaganja'

2. Gospodarski forum SDŽ: 'Investiranje i regionalna politika: Novi pogled na ulaganja'

 

Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije priređuje 2. Gospodarski forum koji će se održati 13. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Splitu, s početkom u 9:30. Tema foruma je 'Investiranje i regionalna politika: Novi pogled na ulaganja', a domaćin foruma je župan SDŽ Ante Sanader.

Izlaganja na navedenu temu forumu održat će potpredsjednik Vlade RH za ulaganja Domagoj Ivan Milošević, predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev, dr.sc. Jakša Puljiz, Institut za međunarodne odnose, Zvonimir Repač Veleučilište Vern, te tvrtke u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji pokazuju najbolju praksu: Ericsson Nikola Tesla, Splitska banka- Société Générale, Hotel Le Meridien Lav, te Cemex.Moderator foruma je glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović.

U sklopu forumu održat će se i okrugli stol na navedenu temu, a o svojim iskustvima u područkju ulaganja između ostalih, govorit će načelnik općine Dugopolje Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, pročelnik UO za prostorno uređenje Mario Radevenjić.

Gospodarski forum SDŽ projekt je Agencije za razvoj SDŽ i dio je njezinih aktivnosti koje provodi u cilju stvaranja Splitsko-dalmatinske županije kao poduzetničke regije i regije prijateljske za ulaganje.

- Gospodarski forum SDŽ priređujemo drugu godinu i vjerujem kako će njegov organizacija postati dio tradicionalnih gospodarskih aktivnosti i okupljanja u SDŽ. Prošli je forum održan na temu 'Regionalni razvoj', dok su ove godine tema investicije i regionalna politika što je u skladu s našim ciljem, a to je privlačenje ulaganja.

Konkurencija regija u privlačenju ulagača je velika te pred Splitsko-dalmatinskom županijom postoje izazovi koje je potrebno sustavno i bez odlaganja rješavati. I ovaj projekt je prilika da Splitsko-dalmatinska županija osnaži svoje mjesto na nacionalnoj razini te aktivnostima na području privlačenja investicija postane vodeća hrvatska županija, kazao je direktor Agencije za razvoj SDŽ Srećko Radnić.

# Dokument: Format: Veličina:
GFSD program 2011 pdf 562.03 KB

PRONAĐITE IDEALAN NATJEČAJ ZA VAS

Pogledajte našu arhivu natječaja!


  Pregled natječaja

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!