Platforma za upravljanje regionalnim razvojem

 

Regionalni koordinatori sukladno Zakonu o regionalnom razvoju su ovlašteni unositelji podataka u Središnju elektroničku bazu razvojnih projekata koju vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije. Središnja elektornička baza razvojnih projekata služi za povezivanje projekata sa lokalne i regionalne razine sa izvorima financiranja.

 

U svrhu poboljšanja sustava unošenja projekata u Središnju bazu razvojnih projekata Javna ustanova RERA S.D. započela je s korištenjem integriranog informatičkog alata Platforme za upravljanje razvojem –PLUR. PLUR se nameće kao neizostavan alat za projektnu komunikaciju među ključnim dionicima razvoja u županiji i napravljen je na način da bude jednostavan korisnicima.

Gradovi i općine su svakako ključni akteri u planiranju razvoja budući da su isti nositelji velikog dijela projekata na području županije te je od iznimnog značaja da predstavnici jedinica lokalne samouprave budu upoznati s mogućnostima sustava PLUR-a i da ga koriste.

RERA S.D. upravo putem PLUR-a može raspolagati svim informacijama s terena kako bi bila u stanju te iste informacije unositi u bazu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koja je polazišna točka za upravljanje sredstvima EU fondova.

Nastavno na edukacije održane tijekom 2016. godine na kojima su predstavnici gradova i općina  upoznati s mogućnostima korištenja Platforme za upravljanje razvojem (PLUR), ovim putem pozivamo gradove i općine na unos i redovito ažuriranje projekata u sustav PLUR-a.

Svi gradovi i općine koji su se odazvali pozivu na edukacije zaprimili su korisničko ime i zaporku te prijavom na www.plur.hr mogu u svakom trenutku pristupiti sustavu PLUR-a za potrebe unosa novih projekata ili ažuriranja podataka vezano za već unesene projekte.

Gradovi i općine koji nisu prisustvovali radionicama te posljedično nemaju korisničko ime i zaporku, mogu se slobodno javiti na kontakt brojeve te će se za njih organizirati adekvatna edukacija.

Za lakše korištenje PLUR-a možete se koristiti dokumentom: Upute za rad na Platformi za upravljanje razvojem – PLUR. Optimalni preglednik za PLUR je Google Chrome koji je moguće besplatno skinuti ovdje: http://www.google.com/intl/hr/chrome/browser/

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte PLUR-CC Podršku korisnicima na Tel. +385(0)21 555 414 ili admin@plur-cc.eu.

PRONAĐITE IDEALAN NATJEČAJ ZA VAS

Pogledajte našu arhivu natječaja!


  Pregled natječaja

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!